NL EN
M
043 - 321 10 21

praktijk

homepraktijk

SPREEKUUR

Alle spreekuren zijn op afspraak, van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 11.00 en van 15.00 tot 16.00 uur. Maandag avond van 17.00 tot 19.00 uur. Een afspraak duurt 10 minuten. Over het algemeen kan hierin één hulpvraag of meerdere korte vragen behandeld worden. Als u aangeeft dat er meer tijd nodig is, dan kan de assistente dit inplannen. In verband hiermee zal zij u vragen naar de reden van uw komst.

Voor spoedgevallen worden er extra afspraken gemaakt.

Bij online-afspraken wordt u ook gevraagd om te vermelden waar u voor komt.

VERRICHTINGEN

U kunt telefonisch een afspraak maken bij één van de huisartsen, de assistente of de plastisch chirurg voor specifieke verrichtingen.

huisartsen

X
 • kleine chirurgie: uitvoering van alle voorkomende kleine chirurgische ingrepen (onder plaatselijke verdoving), zoals het verwijderen van moedervlekken, verstopte talgklieren, vetbultjes en wratjes
 • flebologie (spataderonderzoek en spataderbehandeling)
 • spiraal of Implanon plaatsen
 • gecompliceerde wondbehandeling
 • tapen

assistentes

X
 • bloed prikken (vóór 10.45 uur)
 • urine nakijken
 • bloeddruk meten
 • oren uitspuiten
 • wratjes aanstippen
 • wondcontrole en wondbehandeling
 • injecties, vaccinaties
 • verwijderen van hechtingen

In overleg met de praktijkondersteuner en of huisarts:

 • spirometrie (longfunctie onderzoek)
 • ECG (electrocardiogram)
 • BVO bevolkingsonderzoek op baarmoederhalskanker (uitstrijkje)
 • audiometrie (gehoortest)
 • 24-uurs bloeddrukmeting
 • verwijderen van hechtingen
 • MRSA kweken

PRAKTIJKONDERSTEUNING

Na overleg met de huisarts kunt u een afspraak maken met één van onze praktijkondersteuners:

Somatiek

X

In de praktijk werkt de praktijkondersteuner somatiek voor patiënten met diabetes, astma/COPD, hart- en vaatziekten of voor mensen met een verhoogd risico hierop. De praktijkondersteuner begeleidt, geeft advies en controleert u regelmatig. Zij stelt samen met u een behandelplan op en stelt zo nodig de medicatie bij. De praktijkondersteuner somatiek werkt onder supervisie van de huisarts.

GGZ

X

Mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problematiek kunnen een afspraak maken bij de praktijkondersteuner GGZ. Na overleg met de huisarts kan men zich aanmelden voor de intake en een kortdurende behandeling (5 gesprekken). Deze zorg behoort tot de huisartsenzorg en wordt volledig vergoed door het basispakket. De praktijkondersteuner GGZ werkt onder supervisie van de huisarts.

POSITIEVE GEZONDHEID

Huisartsenpraktijk Swijgman werkt samen met andere disciplines in de eerste en tweede lijn. Binnen het centrum wordt deze samenwerking verder ontwikkeld volgens de principes van Positieve Gezondheid middels gezamenlijke behandelingen en programma's door meerdere disciplines.

Apotheek

Fysiotherapie:
Benoit Schyns

X

Na overleg met de huisarts kunt u een afspraak maken met Benoit Schyns (fysiotherapie, manuele therapie en sportfysiotherapie). Hij voert consulten en behandelingen uit in onze praktijk. Ook een afspraak voor een gezamenlijk consult met fysiotherapeut en huisarts is mogelijk.

www.fysiotherapieschyns.nl

Diëtetiek:
Yolanda Turksema

X

Na overleg met de huisarts of de praktijkondersteuner kunt u een afspraak maken met Yolanda Turksema (diëtetiek en orthomoleculaire voeding). Zij voert consulten en behandelingen uit in onze praktijk.

www.yolandaturksema.nl

Plastische Chirurgie:
Alice Michels

X

Plastische chirurgie in brede zin.
Dr. Michels voert in onze praktijk plastisch chirurgische consulten en behandelingen uit, zowel op het gebied van cosmetiek als in het kader van reconstructies.
Ook het persoonlijke en sociale aspect van haar behandelingen komt uitgebreid aan bod.

www.michelsplastischechirurgie.nl

Psychosomatiek en Mindfulness:
Suzanne Dear

X

Praktijk voor psychosomatische fysiotherapie, mindfulnesstraining en coaching. De behandelingen worden veel toegepast bij klachten als burn out, chronische vermoeidheid, chronische pijn (SOLK), milde depressieve klachten, angstklachten en complexe chronische lichamelijke klachten.

www.suzannedear.nl

Thuiszorg:
Buurtzorg

X

Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie, die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. De medewerkers kijken samen met u wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met uw omgeving naar oplossingen, als u (ernstig) ziek bent, na een ziekenhuisopname of als u zelfstandig wilt blijven wonen.

www.buurtzorgnederland.com

Coaching:
Zest
Vivian van Bergen

X

De vragen die bij Zest aan de orde komen gaan over groei binnen of buiten de kaders van een organisatie. Beter worden in je werk, prioriteiten stellen, prettig samenwerken, een betere balans tussen werk en persoonlijk leven.

www.zesttraining.nl

Coaching en Training voor medici:
H&R

X

Hanneke Hamers is sinds 1994 huisarts en momenteel werkzaam als coach, intervisie begeleider en supervisor, met name voor medici. In de sector gezondheidszorg lopen mensen een verhoogd risico op burn-out(klachten). In het coachingstraject staan de ervaringen van de cliënt centraal. Middels exploreren, spiegelen en confronteren wordt hier op gereflecteerd. Dit gebeurt met behulp van diverse methoden, onder andere creatieve coaching.

LinkedIn: Hanneke Hamers
www.coachesvoormedici.nl

Dermatologie:
De digitale dermatoloog

X

Huisartsenpraktijk Swijgman doet mee aan de pilot: de digitale dermatoloog. Heeft u een huidprobleem en vragen hierover, dan kunt u ook terecht op de website van de digitale dermatoloog. Volg de aangegeven stappen en u krijgt binnen een dag antwoord op uw vragen van de huisarts en/of dermatoloog.

www.digitaledermatoloog.nl

De NHG accreditatie en het kwaliteitskeurmerk hebben alléén betrekking op Huisartsenpraktijk Swijgman. Dit keurmerk geldt niet voor de hierboven genoemde praktijken. Voor deze praktijken gelden andere keurmerken.